news slide

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Εκμέκ κανταΐφι με γλυκό πορτοκάλι Πηγή: e-ptolemeos.gr

Εκμέκ διαφορετικό, ελαφρύ, γευστικότατο σερβιρισμένο με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι! Μία πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό, η ιδανική πρόταση για το κλείσιμο κάθε γιορτινού τραπεζιού!!



Την φανταστική αυτή συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα Ειρήνη Πατιλούδη (IriniPatiloudi)  Η γνωστή ομάδα μαγειρικής στο facebook «Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες»  δημιουργήθηκε από την Ειρήνη Πατιλούδη τον Φεβρουάριο του 2015, για να μπορέσουν οι νέες νοικοκυρές και οι εργαζόμενες να μαγειρέψουν κάτι απλό και νόστιμο που να μην θέλει πολύ χρόνο και να είναι με απλά υλικά.



Η τεράστια επιτυχία της ομάδα μετρά αυτήν την στιγμή πάνω από 150.000 μέλη, γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών και από όλον τον κόσμο που μαγειρεύουν καθημερινά και μοιράζονται μεταξύ τους τις συνταγές τους και τις συμβουλές τους. Την Ειρήνη και τις καταπληκτικές συνταγές της θα την βρείτε και στην σελίδα της «Η κουζίνα της Ειρήνης»  και φυσικά στο δικό της site https://cook4all.gr/ . Η δράση και οι συνεχείς επιτυχίες  της Ειρήνης δεν σταματάνε στην Ελλάδα, μια και οι συνταγές της δημοσιεύονται και στο κυπριακό sitehttp://socialista.com.cy/   Υλικά : 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι 3 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια της στιγμής και γάλα όσο γράφουν οι συσκευασίες 500 γρ κρέμα γάλακτος 250 γρ βούτυρο 1 βανίλια για την σαντιγί 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη ξυσμένη κουβερτούρα η νιφάδες γλυκό κουταλιού πορτοκάλι Σιρόπι : 2και ½ ποτήρια μεγάλα ζάχαρη 2 και ½ ποτήρια μεγάλα νερό χυμό από 1/2 λεμόνι 1 βανίλια στο τέλος Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα ορθογώνιο ταψί. Αφρατεύουμε το φύλλο κανταΐφι τραβώντας το με τα δάχτυλα , φροντίζοντας οι ίνες του να μην είναι κολλημένες και το στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε με ένα κουτάλι να πάει σε όλο το φύλλο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε μία κατσαρόλα και βράζοντάς το για 10 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός. Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα να κρυώσει το σιρόπι ελαφρώς. Βγάζουμε το κανταΐφι, το αφήνουμε 1 λεπτό και το περιχύνουμε με τη βοήθεια μίας κουτάλας με το χλιαρό σιρόπι. Χτυπάμε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής όπως γράφει η συσκευασία, απλώνουμε στο κανταΐφι που έχει κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι την κρέμα και χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώνουμε επάνω στην κρέμα, αφήνοντας μία μικρή ποσότητα από την σαντιγί. Χαράζουμε με μαχαίρι το γλυκό σε κομμάτια. Βάζουμε την σαντιγί που κρατήσαμε σε κορνέ και κάνουμε ροζέτες επάνω στο γλυκό ή ότι άλλο σχέδιο προτιμάμε, διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι και με ξύσμα σοκολάτας. Σερβίρουμε κρύο μαζί με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και απολαμβάνουμε!!     Για να δείτε την  συνταγή για το γλυκό πορτοκάλι πατήστε εδώ    Η συμβουλή της Ειρήνης είναι να το σιροπιάσουμε το βράδυ, να το αφήσουμε να ρουφήξει καλά και το πρωί της επομένης να φτιάξουμε την κρέμα!   Καλή επιτυχία!

Πηγή: e-ptolemeos.gr

https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-ekmek-kanta%CE%90fi-glyko-portokali/

Σχετικά άρθρα: