news slide

Γλυκό ψυγείου με μπίτερ και λευκή σοκολάτα, που θα σας ξετρελάνει! Ιδιαίτερη σοκολατένια γεύση, και φανταστική υφή

Υλικά Συνταγής

 Για τη βάση
125 γραμ. σοκολάτα 60-70% κακάο
125 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
2 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
1/2 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 φλ. κακάο
1/4 φλ. λικέρ κρέμα




Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
100 γραμ. ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλιας
100 γραμ. κορν φλάουρ
200 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
Για το γαρνίρισμα
ξύσμα από μπίτερ και λευκή σοκολάτα





Εκτέλεση
Για το γλυκό ψυγείου με μπίτερ και λευκή σοκολάτα, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αυγά και το κακάο.

Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2΄σε χαμηλή ταχύτητα. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα,την προσθέτουμε και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Χρησιμοποιούμε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος. Το βουτυρώνουμε καλά. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C και ψήνουμε για 15-20΄, ώστε να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, τρυπάμε με μαχαίρι λίγο την επιφάνεια και ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ώστε να σφίξει η σοκολάτα.


 Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με τη ζάχαρη και τη βανίλια σχισμένη κατά μήκος. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.

Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ζεστή η κρέμα.

Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τρίμματα μπίτερ και λευκής σοκολάτας.

Το παγώνουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 15΄εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.

http://www.papatrexas.com/2018/06/blog-post.html

Σχετικά άρθρα: