news slide

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

Υλικά
1 κιλό κιμά
μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
4 αυγά
200 γραμ τυριά της αρεσκείας μας





Φύλλο
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
περίπου 500 γραμ αλεύρι  





 Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και κόβουμε δυο κρεμμύδια ξερά
Προσθέτουμε 1 κιλό κιμά αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε 4 αυγά χτυπημένα και 200γρ κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας .

Για το φύλλο:
ένα φλιτζάνι νερό τρεις κουταλιές ελαιόλαδο ένα κουταλάκι αλάτι και αλεύρι μισό κιλό περίπου.

Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στη μέση και ανοίγουμε δυο φύλλα.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε τον κιμά από πάνω το άλλο φύλλο λαδώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας!
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

http://www.mpoufakos.com/2017/09/kimadopitta.html

Σχετικά άρθρα: