news slide

Ένα καταπληκτικό πορτοκαλένιο γλυκό αφράτο, ζουμερό, όλο γεύση και αρώματα που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ πολύ!!!

Η πορτοκαλόπιτα αυτή είναι από τη τηλεοπτική εκπομπή του STAR “BLIND TASTE” που παρουσιάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ένα καταπληκτικό πορτοκαλένιο γλυκό αφράτο, ζουμερό, όλο γεύση και αρώματα που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ πολύ!!! Τι να πω άλλο… άντε τώρα πάω να ξαναφάω ακόμα ένα κομμάτι μμμμμμ δεν κρατιέμαι σας λέω δοκιμάστε και εσείς!

 



 





Τι χρειαζόμαστε:

3 πορτοκάλια μεγάλα ζουμερά (το χυμό τους)
5 αυγά
βούτυρο
2 βανίλιες
500 γρ. γιαούρτι πλήρες
20 γρ. μπέικινγκ πάουντερ
220 γρ. ζάχαρη
220 ml ηλιέλαιο
200 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
450 γρ. φύλλο κρούστας Βηρυτού



 





Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι



 





Πώς το κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας, ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι.
Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
Στο μίξερ σπάμε τα αβγά ρίχνουμε ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Σταματάμε για λίγο και προσθέτουμε το γιαούρτι, ηλιέλαιο, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα χαμηλώνοντας τη ταχύτητα στο μίξερ.

 



 




Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικινγκ και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (στο πάτο και στα πλάγια) στρογγυλό 34 εκ. και ρίχνουμε μέσα το φύλλο κόβοντάς το σε λωρίδες (με το μαχαίρι ένα ένα τα φύλλα ή και με τα χέρια μας σαν να σκίζουμε χαρτοπετσέτα σε μικρά κομμάτια). Το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά να ροδίσει.
Σιροπιάζουμε τη ζεστή πορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι να κρυώσει τελείως κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή όταν παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι μας το ξύνουμε επιφανειακά όχι με δύναμη θέλουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος από τη φλούδα. Εάν το ξύσουμε με δύναμη και πάρουμε και το άσπρο από το πορτοκάλι τότε το γλυκό μας θα πικρίσει πολύ και δεν θα τρώγεται.

πηγη newser.gr

http://igastronomie.blogspot.gr/2017/10/blog-post_61.html

Σχετικά άρθρα: