news slide

Πιτσοτυρόπιτα Γευστικό Σαββατοκύριακο!!!

Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά 
1/2 κούπας σπορέλαιο ή ΒΙΤΑΜ λιωμένο
300 γρ. κασέρια διάφορα τριμμένα
2 λουκάνικα της επιλογής μας σε φετάκια
2-3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον  σε κομματάκια
1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
6-7 κ.σ. κον κασέ ή 1 μέτρια  ντομάτα τριμμένη
1/2 κούπας νερό




 

Εκτέλεση
Λαδώνουμε και στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί με διαστάσεις 33x27εκ.

DSC_0011

 





DSC_0012


Απλώνουμε επάνω το μισό τυρί,τη ντομάτα,τα λουκάνικα,το ζαμπόν ή 
το μπέικον και την πιπεριά.Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό τυρί.

DSC_0013

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας και πάλι ανάμεσα.
Χαράζουμε τη πίτα και την περιχύνουμε με το νερό.

DSC_0014

Αφήνουμε να σταθεί λίγο να το απορροφήσει (ένα 10λεπτο περίπου)
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C ,
με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει
όμορφα στην επιφάνεια. 

DSC_0040

https://magyreuontas.blogspot.com/2013/02/blog-post_14.html#.WxEfqjSFPcs

Σχετικά άρθρα: