news slide

Μπουγατσο-μηλόπιτα Έρωτας……για γλυκό!!!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
 
για την κρέμα
1 litro γάλα
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κρόκους αβγών





για τη γέμιση με τα μήλα
6 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο(γεμάτη)
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες


άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι

DSC_0024


και τα σοτάρουμε πάνω σε δυνατή φωτιά,για περίπου 12-15 λεπτά
το πολύ,μέχρι να πάρουν τη μορφή που βλέπουμε στην φωτογραφία 
που ακολουθεί.

 





DSC_0031

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Κρατάμε περίπου μια κούπα από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο
σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. 
 

DSC_0025

Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε και ανακατεύουμε τους κρόκους,
το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

DSC_0026

DSC_0027
 

Όταν ζεσταθεί το γάλα της κατσαρόλας καλά,το αδειάζουμε με προσοχή 
και ανακατεύοντας συνεχώς,στο μπολ με το κρύο γάλα.

DSC_0029

Μεταφέρουμε το μείγμα αμέσως και πάλι στην κατσαρόλα και βάζουμε 
ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Σε ταψί με διαστάσεις 33x27εκ.απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα της 
σφολιάτας.Αδειάζουμε πάνω τη χλιαρή κρέμα. 

DSC_0028


DSC_0032

Πάνω από την κρέμα απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα.

DSC_0033

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.Αν θέλουμε γυρίζουμε
τις άκρες να κλείσουν.

DSC_0034
 

 

 

 

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 
30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει όμορφα το γλυκό μας στην επιφάνεια.

DSC_0039

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπόλικη
άχνη και κανέλα.

DSC_0047

Συνταγή του Β. Καλλίδη.

https://magyreuontas.blogspot.com/2013/02/blog-post_17.html?spref=fb#.WxEeqTSFPct

Σχετικά άρθρα: